За Марио Конов
Галерия:
 
 
 
 
 
Марио Конов е роден на 26 юли 1968 г. в гр. Зул, Германия. Завършва Художествено училище за приложни изкуства, специалност ”Дърворезба” в гр. Трявна.
Възпитаник е на Великотърновския университет ”Св. Св. Кирил и Методий”, магистър ”Иконография” при Православен Богословски Факултет (2006 г.).
От 1987 г. до 1992 г. работи като дърворезбар към Творческия фонд при Съюза на архитектите в България
От 1992 г. до 2000 г. е член на кооперация ”Барок”, където в колектив изпълнява дърворезби за посолството на Светия Престол, гр. София, а също участва в изпълнението на множество проекти за обществени сгради, организации, фирми и частни лица. Работи като художник на свободна практика в областите иконопис, стенопис, пластика и дърворезба.
Участие в изложби и пленери:
Национален пленер по дървопластика – Дебелец юли 2007, гр. Велико Търново
Национална изложба – пластика 2007, Изложбен комплекс, гр.Велико Търново
Изложба на великотърновските художници - ”Есенен салон” 2007, Изложбен комплекс, гр. Велико Търново
Работи в колектив и взима участие в резбоването на Дърворезбен иконостас за църквата ”Рождество Богородично”, с. Конево, общ. Исперих и Дърворезбен иконостас за църквата ”Св. Николай”, с. Ветренци, обл. Велико Търново
Участия в проекти:
Проектира и изпълнява дърворезбен иконостас с иконите към него в параклиса ”Св. Седмочисленици” в Младежки дом, гр. Велико Търново. Проектира и изпълнява дърворезбен проскинитарий с медал ьонни изображения на трима пророци и икона ”Св. Богородица Пътеводителка” за църквата ”Рождество Богородично” в село Градище, община Севлиево.
Църква “Св. арх. Михаил” в Дряновски манастир; Купол на църквата “Успение Богородично”, Велико Търново; Патронно изображение на външна фасада на църквата “Св. арх. Михаил”, с. Лесичери, ; Патронно изображение на външна фасада (западен вход) на църквата ”Св. Димитър”, с. Ресен, обл. Велико Търново. Най-новият проект по който работи в момента е в Пловдивско.
Всички права запазени! All Rights reserved! © Mario Konov
   
Webdesign Sunstorm studio