Група “Забив” – автори на музиката към документалния филм “Измамна реалност”
Денимир Велчев – Змея, Радостин Пашов – JXD и Стефан Радомиров – Майтапа или както са известни сред тийнейджърите – група “Забив”. И тримата изпълнители са от Габрово.
Идеята за името на групата се избистрила някъде 2001 година. И тримата харесват баскетбола и играят за удоволствие, но никога не са тренирали сериозно.
И тримата отдавна се занимават с музика и композират на компютъра на Денимир. "Напред и нагоре” е сред най-популярните им парчета и нейният баскетболен дрибъл служи за лайтмотив на документалния филм “Измамна реалност”. Освен на групата, във филма е използвана и музика от Петко Цвятков. Филмчето е образователно, продуцирано е от Община В. Търново, разяснява вредните последици от употребата на дрога, разпространява се безплатно и използването му за комерсиални цели е забранено. Можете да го поръчате на e-mail на нашето студио - само разходите за доставката по куриер са за ваша сметка, но не повече от 4 лв.
Група "Забив" - Габрово
Петко Цвятков - Велико Търново
Петко Цвятков, като всички млади творци, търси изява в различни области на популярната музика. Негова музика бе включен в документалния филм "Измамна реалност". И нещо прелюбопитно: С един негов приятел, Йордан, решили да направят пародия на мутрафонската култура и записали измислена от тях вицова ситуация: “Отива мутра при оркестъра и вика “Брато, ай свири тука кючек Шес без двайсе!”. “Нема такъв, бе бате, - отговарят му музикантите, - имаме тука “Шес без десет”. “Ти на мене за десет минути проблем ли ше ми праиш, бе!!!” – скръцнал със зъби мутрата. И оркестърът засвирил.” След това Петко и Йордан включват тяхна оригинална музика и кръщават парчето “17 и 40”. За да видят как музиката им ще се възприеме, решили да качат песента в интернет. После дават линк на познат от mp3-bg.com и там идеята им била “засечена” от оркестър “Каменци”. Те приджапали диалога на мутрата и драснали след това техния кючек “Шест без двайсе”. И понеже са по-печени в тези неща, заверили авторско право при нотариус. Година след това Петко и Йордан виждат Аско от “Каменци” в известна търновска дискотека. Петко отишъл при него и го попитал: “О, я кажи от къде ви хрумна идеята за “Шест без двайсет”? – “Ами бяхме на една сватба, нямаше какво да свирим вече, и така дойде” – рекъл Аско. “Приятно ми е – протегнал ръка Петко – аз съм Петко”. – “О, ти ли си оня със “17 и 40” – веднагал вдянал Каменецът. – Извинявай братче, ама нали знаеш, който превари...” – заоправдавал се той.
Петко обаче решил, че не си струва за едната дребна кражба да вдига скандал, още повече, че Аско не отрекъл заимстването на идеята. И даже се сприятелили. (19.01.2005 г.)
 
 
       
За контакти с нас: e-mail studio@pr-office.org